Energiemonitoring

Wenst u een lagere energiefactuur en wenst u te besparen op energie? Dan moet er eerst gemeten worden waar en hoe u kunt besparen. En daarvoor is energiemonitoring of energieaudit nodig of het efficiënt beheren van uw energie.  

Tijdens de monitoring van uw energie wordt bijvoorbeeld uw energieverbruik (elektriciteit, gas…) geregistreerd en worden uw verbruiken grondig geanalyseerd om zo een goed inzicht te krijgen. De monitoring heeft als doel een optimale energie-efficiëntie zodat de het warmteaanbod is afgestemd op de warmtevraag en op lange termijn een lagere energiefactuur.

Na de energiemonitoring kunnen we ook advies geven tot het overgaan van duurzamere oplossingen zoals (hybride) warmtepompen, zonne-energie en koude- en warmteopslag waarbij de warmte/koude wordt opgeslagen in de bodem om te verwarmen/koelen.

Dankzij de energiemonitoring van de vastgoedinspecteur van Trema. ontvangt u een service op maat van uw gebouw en adviseren we u voor een efficiënt energiemanagement van uw gebouw.