Plaatsbezoek

De plaatsbeschrijving van een pand is een schriftelijke vaststelling van de situatie van het eigendom. Dit kan bij verandering van huurders, aanvang of aan het einde van werken.

Plaatsbeschrijving voor verhuur

De huurder en de verhuurder zijn verplicht om in aanwezigheid van beide partijen en voor gezamenlijke rekening een gedetailleerde plaatschrijving te laten opstellen. De plaatsbeschrijving gebeurt het best terwijl de woning onbemeubeld is, maar het kan ook tijdens de tijdens de eerste maand van bewoning. Deze plaatsbeschrijving wordt dan toegevoegd aan het huurcontract.

De plaatsbeschrijving is alleen geldig:
- in aanwezigheid van zowel de huurder als de verhuurder
- als het door beide partijen gedateerd en ondertekend is
-als er voldoende details vermeld is

De huurder moet de woning in de staat van ontvangst teruggeven. Als de woning schade vertoont, die niet in de plaatsbeschrijving is vermeld, moet de huurder die herstellen. Schade door ouderdom of overmacht of door het normale gebruik van de gehuurde woning moet de huurder niet vergoeden.

Aanvang werken

Een plaatsbeschrijving bij werken wordt opgevraagd door de architect, bouwheer of aannemer. De plaatsbeschrijving wordt opgemaakt om aan te kunnen te tonen dat schade aan het gebouw al dan niet het gevolg is van de werken.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan bij Trema.