Nieuws

Klimaatneutraliteit tegen 2050 – een streefdoel van Europa waar Trema aan mee werkt

1 juli 2021

Trema. richt zich op energiebesparende renovaties van gebouwen in mede-eigendom. We doen dit met een snel groeiend team van 7. Naast de coördinatie van renovatieprojecten sensibiliseert Trema ook mede-eigendommen in lijn met de Vlaamse renovatievisie. Zo heeft Trema reeds meer dan 15% van de EPC gemeenschappelijke delen reeds uitgevoerd. De tool die Vlaanderen gebruikt om de renovatiegolf in de mede-eigendommen op gang te trekken.

Nog geen EPC-attest voor je gemeenschappelijke delen of zin om mee te bouwen aan een duurzame omgeving? Contacteer ons dan door te surfen naar trema.be, of via email mail naar info@trema.be

  1. https://ec.europa.eu/clima/policies/strategies/2050_nl
  2. https://www.energiesparen.be/vlaamse-langetermijnrenovatiestrategie-voor-gebouwen-2050
  3. Op initiatief van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir wordt deze timing nu bijgestuurd (principiële goedkeuring 7 mei 2021). Er komt een fasering in functie van de grootte van het appartementsgebouw. Voor de grootste appartementsgebouwen (minstens 15 eenheden) blijft de verplichting van kracht tegen 1 januari 2022. Voor de middelgrote (5 tot en met 14 eenheden) verschuift de verplichting naar 1 januari 2023 en voor de kleinste (2 tot en met 4 eenheden) verschuift de verplichting naar 1 januari 2024.


terug naar overzicht